Štrukli pripremljeni od finog vučenog tijesta i punjeni ukusnim nadjevom od svježeg sira jedna su od najpoznatijih hrvatskih delicija. Omiljeno su jelo svih gurmana i ljubitelja izvorne domaće kuhinje, a mogu se pripremiti kuhane, pečene, slatke ili slane, ovisno o vašim željama i preferencijama.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 216 kcal/904 kJ |
Bjelančevine | 12,4 g |
Ugljikohidrati | 25,4 g |
Masti | 6,8 g |
Štrukle nije potrebno prije pripreme odmrzavati. Ako štrukle želite kuhati, stavite ih u umjereno slanu kipuću vodu te ih kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri, kako se ne bi raspali. Ocijedite ih i po želji posipajte prženim mrvicama prije serviranja. Ako štrukle pripremate u pećnici, posložite ih u namašćenu posudu za pečenje, prelijte slatkim ili kiselim vrhnjem u kojem je razmućeno jaje te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C stupnjeva oko 30 minuta. Gotovo jelo u slatkoj kombinaciji možete dodatno doraditi sa šećerom u prahu i suhim šljivama, a slane štrukle začinite krupno mljevenom soli.