Borovnica

Izvorni stanovnici sjeverno američkog kontinenta između ostaloga, koristili su borovnice i u medicinske svrhe te su među prvima počeli uzgajati ovaj neodoljivi šumski plod. Danas je borovnica najpopularnije voće u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se koristi gotovo u svim slatkim receptima te je zaštitni znak njihove kuhinje, pogotovo kada je riječ o popularnim američkim palačinkama.

Ledova borovnica dostupna je tijekom cijele godine te će vaše slatke kreacije učiniti apsolutno neodoljivima. Odlično se slaže s tučenim vrhnjem i beze korama, sladoledom i mascarpone kremom. Jednako tako borovnice su idealne za izradu savijača, slatkih pita i muffina ili popularnih cup cake kolačića. Ako ste skloniji jednostavnijim receptima, bit će sasvim dovoljno borovnice posipati po omiljenim okusima sladoleda kako bi uživali u ovom neodoljivom voću.

Prosječna hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost na 100g*
Energetska vrijednost 60,2 kcal/252 kJ
Bjelančevine 0,60 g
Ugljikohidrati 13,30 g
Masti 0,60 g
Priprema

Za pripremu proizvoda Borovnice je potrebno odmrznuti sat vremena.

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolaćiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kola?i?e na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!