Kukuruz šećerac

Kukuruz je iz Sjeverne Amerike u Europu prenio Kristofor Kolumbo, nakon svog otkrića novog kontinenta. Povrtna kultura koja je bila popularna među indijanskim plemenima već prije nove ere, vrlo se brzo rasprostranila i na starom kontinentu te je osvojila srca mnogih gurmana.

Ledo kukuruz šećerac dostupan je tijekom cijele godine te je jednostavan za pripremu. Nezaobilazna je namirnica u meksičkoj kuhinji te je odličan za pripremu pikantnih jela poput mesnih ili povrtnih tortilja i tacosa.

Jednako tako neizostavan je sastojak ljetnih osvježavajućih salata i različitih tjestenina, a može se pripremiti i kao prilog ili gusta krem juha. Mogućnosti je bezbroj, sve ovisi o vašim preferencijama.

Prosječna hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost na 100g
Energetska vrijednost 86 kcal/360 kJ
Bjelančevine 3,22 g
Ugljikohidrati 19,02 g
Masti 0,40 g
Priprema

Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda kukuruz je potrebno kuhati u loncu 4 do 6 minuta.

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolaćiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kola?i?e na stranici

Omogu?ite ili onemogu?ite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kola?i?a opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!