Kukuruz je iz Sjeverne Amerike u Europu prenio Kristofor Kolumbo, nakon svog otkrića novog kontinenta. Povrtna kultura koja je bila popularna među indijanskim plemenima već prije nove ere, vrlo se brzo rasprostranila i na starom kontinentu te je osvojila srca mnogih gurmana.
Ledo kukuruz šećerac dostupan je tijekom cijele godine te je jednostavan za pripremu. Nezaobilazna je namirnica u meksičkoj kuhinji te je odličan za pripremu pikantnih jela poput mesnih ili povrtnih tortilja i tacosa.
Jednako tako neizostavan je sastojak ljetnih osvježavajućih salata i različitih tjestenina, a može se pripremiti i kao prilog ili gusta krem juha. Mogućnosti je bezbroj, sve ovisi o vašim preferencijama.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 86 kcal/360 kJ |
Bjelančevine | 3,22 g |
Ugljikohidrati | 19,02 g |
Masti | 0,40 g |
Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda kukuruz je potrebno kuhati u loncu 4 do 6 minuta.