Cvjetača

Cvjetača, karfiol ili kaul sve su ista imena za ukusno povrće iz roda kupusnjača, ovisno iz kojeg dijela Hrvatske dolazite prepoznat ćete jedno od njih. Povijest uzgoja ove kulture vezan je uz Mediteran, točnije današnje područje Italije. Mediteranska kuhinja u cijelom svijetu poznata je po svojim ukusnim i laganim jelima, u kojima cvjetača zauzima vrlo važno mjesto.

Ledo cvjetača uvijek je spremna za pripremu zanimljivih gurmanskih kreacija te će svako jelo učiniti posebnim. Cvjetaču možete pripremiti na lešo za osvježavajuću hladnu salatu uz dodatak maslinovog ulja te kao prilog mesu ili ribi. Jednako tako cvjetača može biti glavni sastojak, ako je pripremite zapečenu u bešamel umaku i siru ili je pasirate za krepku krem juhu.

Prosječna hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost na 100g*
Energetska vrijednost 25 kcal/103 kJ
Bjelančevine 1,98 g
Ugljikohidrati 5,30 g
Masti 0,10 g
Priprema

Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda cvjetaču je potrebno kuhati u loncu od 4 do 6 minuta.

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolaćiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kola?i?e na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!