Brokula

Iako brokulu jedemo već preko 1 000 godina, i dalje svakim danom nastaju novi zanimljivi recepti u kojima je ova zelena ljepotica glavna glumica. Njeno ime s prijevoda na latinski jezik znači „snažna ruka", jer glavna stabljika brokule predstavlja čvrstu potporu iz koje se nastavljaju manje stabljike sa sitnim zelenim ukusnim pupoljcima.

Ledo brokula dostupna je kao namirnica tijekom cijele godine te je vrlo jednostavna za pripremu. Često se nalazi u hranjivim dječjim kašicama te su je mnogi od nas s veseljem „papali" već od malih nogu.

Postoji tisuću različitih načina na koje možete pripremiti ovo ukusno povrće, bilo da je riječ u jednostavnoj kuhanoj brokuli koju možete pripremiti uz dodatak maslinova ulja i limunovog soka ili egzotičnim istočnjačkim jelima iz popularnog woka. Jednako tako brokula je odlična za pripremu ukusnih krem povrtnih juha, koje će vam odmah vratiti poletnost i elan.

Prosječna hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost na 100g*
Energetska vrijednost 26 kcal/110 kJ
Bjelančevine 2,81 g
Ugljikohidrati 4,78 g
Masti 0,29 g
Priprema

Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda brokulu je potrebno kuhati u loncu 8 do 10 minuta ili pirjati na tavi 10 do 15 minuta.

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolaćiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kola?i?e na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!