Svi ljubitelji jušnih regionalnih delicija, oduševit će se mješavinom povrća za Bosanski lonac. Prema tradicionalnom receptu Bosanski lonac se priprema naizmjeničnim slaganjem jednog reda mesa i jednog reda povrća, sve do vrha lonca, koji je nekada bio obavezno od keramike.
Za pripremu se često koriste različite vrste povrća i mesa, prema nekim kuharicama u jelo je potrebno staviti čak četiri vrste mesa, a svi sastojci režu se na velike komade. Bogatstvo ukusnih namirnica ovo jelo čini pravim gastronomskim užitkom.
Mješavina za Bosanski lonac sastoji se od krumpira, mrkve, rajčice, zelene mahune, graška, crvene i zelene paprike i luka, a zbog jednostavnog korištenja, prikladna je za bržu i lakšu pripremu ovog specijaliteta.
Ova klasična mješavina od različitog ukusnog povrća obogatit će vaš individualni recept za Bosanski lonac te vratiti pripremu tradicionalnih jela u vašu kuhinju.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 42,2 kcal/179,1 kJ |
Bjelančevine | 1,8 g |
Ugljikohidrati | 8,3 g |
Masti | 0,2 g |
Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda mješavinu je potrebno kuhati u loncu od 7 do 9 minuta.