toggle menu Home
Toggle search

Velika godišnjica Ledo tijesta

Ledo tijesta: 45 godina vjernosti tradiciji

Ledo tijesta: 45 godina vjernosti tradiciji

Ledo tijesta: 45 godina vjernosti tradiciji

Sjećate li se onih dana iz djetinjstva kada vas je iz kreveta jedino mogao izmamiti miris svježe pečenih štrukli ili savijača?

Prvi stroj za izradu Ledo tijesta

Povijest

Sjećate li se slastica za koje su naše bake godinama prikupljale recepte kako bi im tijesto ispalo savršeno i čija je priprema trajala satima, a nestale bi u trenu.

Zahvaljujući Ledu, posljednjih 45 godina priprema omiljenih tradicionalnih poslastica koje uspijevaju baš svaki put postala je kraća, a okus je i dalje savršen.

Ledo tijesta asortiman 1980ih

Od prvih Zagorskih štrukli i okruglica sa sirom s kojima je Ledo počeo proizvodnju tijesta davne 1972. godine pa do raznovrsnih savijača, valjušaka, njoka i okruglica koje danas krase asortiman od preko pedeset različitih vrsta jela od tijesta, prošlo je čak 45 godina.

Ovdje pogledajte Retro recepte s Ledo tijestom

Ledo pogon za proizvodnju savijača 1980ih

Ledo je svih tih godina uspio zadržati poznatu tradicionalnu recepturu pripreme tijesta u kojoj se koriste pažljivo odabrane i kvalitetne sirovine. Duga tradicija i izvorna receptura u rukama vrhunskih stručnjaka i danas rezultiraju najukusnijim tijestima poznatima po svojoj slojevitosti i nježnoj lisnatosti.

Ledo tijesta danas

Cijeli asortiman tijesta, okruglica i inovativnih savijača proizveden je u Ledo tvornici u Zagrebu.

Kako bi svako domaćinstvo moglo uživati u raznim jelima od tijesta, zahvaljujući velikim proizvodnim kapacitetima, Ledo danas u jednom satu proizvede i do 1200 kg lisnatog tijesta, 750 kg štrukli te 250 kg okruglica.

"Ledo je prvi industrijski proizvođač štrukli. Spajamo tradiciju i inovacije već 45 godina te odgajamo potrošače i uvodimo nove trendove." 
Dario Vrabec, predsjednik Uprave Leda.

Osim tradicionalnih proizvoda (valjušcinjoki) koji su našli mjesto u mnogim kućanstvima, Ledo nudi i tradicionalne savijače nekih novih okusa kojima slijedi trendove novih generacija.

Ledo savijače cheesecake malinatamna čokolada-višnja te savijače s vanilijom i šumskim voćem spajaju inovativna punjenja omotana tradicionalnim Ledo lisnatim tijestom kako bi se zadovoljili najrazličitiji apetiti. 

Osim toga, i Okruglice sa šljivama i cimetom te vanilijom i šumskim voćem također su dio specifičnog asortimana Ledo slatkih tijesta.

Razigrajte svoju kreativnost: Pogledajte ideje s Ledo lisnatim tijestom

Uz Ledo listano tijesto možete pripremiti velik broj različitih slastica, savijača, kremšnita ili jastučića sa slatkim ili slanim punjenjem koji će svaki puta biti jednako fini i hrskavi. Tako ćete imati više vremena za sebe i bližnje, a kuhanje će postati užitak. 

U našoj video playlisti možete pogledati niz savjeta i recepata

Kako napraviti ružice od jabuka, Hrskave spirale s pancetom, Pitu od malina, Jaje na oko s lisnatim tijestom, Slane muffin košarice, Srca od lisnatog tijesta....

U ovom slavljeničkom ozračju u Ledu se veselimo budućnosti i novitetima koje ćemo za Vas pripremati, jer zapamtite - Uz Ledo tijesta vam slastice i peciva uvijek uspijevaju!

ledo.hr