toggle menu Home
Toggle search

4 cool recepta sa sladoledom koje ćete odmah isprobati

4 cool recepta sa sladoledom koje ćete odmah isprobati

4 cool recepta sa sladoledom koje ćete odmah isprobati

Četiri deserta u kojima ćete sigurno uživati u posljednjim danima ljeta, sa sladoledom u glavnoj ulozi.

Za mnoge, sladoled je nesumnjivo kralj slatkiša. U staklenim, porculanskim, keramičkim posudicama serviraju se kugle sladoleda najrazličitijeg ukusa, i nestaju mnogo brže nego što su bile servirane.

Za ljubitelje čokolade, tu su čokoladni slojevi lagane teksture i zavodljivog ukusa, vanilija se savršeno uklapa u čokoladu, a voćni ukus sladoleda je poput jagode na vrhu šlaga.

I baš kako su savršeno društvo jedno drugom, tako se odlično uklapaju i u nove ukuse i forme.

Ovih četiri deserta, svi izgrađeni na temelju sladoleda, su savršeni za vrele ljetnje noći, ili, iskreno za bilo koji trenutak tokom dana. I što je još bitnije, jako su jednostavni.

1. Brzi kolač sa sladoledom i zamrznutim voćem

Obećali smo vam brze i jednostavne recepte i ovaj je baš takav. U veliku posudu ubacite šalicu smrznutih malina i šalicu borovnica, 2 kašike šećera i malo soka od narandže. Iskoristite biskvit za podlogu, dodajte na njega kuglu sladoleda od vanilije, voće i sve poklopite još jednim biskvitom. Hopala, kolač je gotov.

Kolač sa sladoledom i voćem

2. Voćni shake

Toplim danima neophodno je ledeno osvježenje. A naš voćni shake je pravo rješenje. Ne zahtjeva kulinarske vještine, a sprema se za manje od 5 minuta. Uključite štopericu i uvjerite se. Od sastojka vam je potreban sladoled od jagode, zamrznuto voće i šalica mlijeka. Dva okreta u blenderu i visoka čaša za serviranje. Uživajte.

Brzi smoothie sa sladoledom

3. Cupcake sa sladoledom od vanilije

Recept za cupcake vam nećemo pisati, jer smo sigurni da ga imate u svojim bilježnicama. Ali ćemo vam otkriti kako da ga dodatno zasladite. Žlicu sladoleda od vanilije ubacite u posudu, uključite mikser i mutite oko 2 minuta. Rezultat je šlag od sladoleda, savršen da ga nanesete na cupcake i pohvalite se novim receptom za mini tortice. Recite da ste ga vi izmislili :)

Brzi cupcake sa sladoledom

4. Voćni kup sa sladoledom

Spremite prstiće za igru. Zahvatite žlicu omiljenog sladoleda i stavite u čašu, dodajte sorbet od omiljenog voća i, pošto sladoleda nikada dosta, dodajte još jednu žlicu sladoleda. Vratite u hladnjak da se zamrzne i servirajte prijateljima.

Jednostavan i brz kolač sa sladoledom

Sigurni smo, najteži dio će sigurno biti da izaberete omiljeni sladoled. :)

ledo.hr