Mahuna žuta

Mahune kao i mnoge druge grahorice i mahunarke potječu iz Srednje i Južne Amerike te su stoljećima bile glavni izvor bjelančevina mnogim pripadnicima indijanskih plemena. Ovo povrće zanimljivog oblika može se u rukama kreativnih kuhara i kuharica pretvoriti u pravu gastronomsku deliciju.

Ledo mahune dostupne su tijekom cijele godine i jednostavne za pripremu. Zasigurno se iz djetinjstva sjećate bakinih ukusnih variva od mahuna, o kojima i danas maštate. No, mahune se mogu pripremiti na različite načine kuhane ili pržene te će oplemeniti sočan mesni odrezak, file od ribe, tjesteninu ili rižoto.

Također, sastavni su dio poznate francuske osvježavajuće salate Nicosie s tunom, zelenom salatom, kuhanim jajima, maslinama, rajčicama i začinima.

Prosječna hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost na 100g*
Energetska vrijednost 33 kcal/139 kJ
Bjelančevine 1,80 g
Ugljikohidrati 7,58 g
Masti 0,21 g
Priprema

Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda mahune je potrebno kuhati u loncu 10 do 12 minuta ili pirjati na tavi 10 do 15 minuta.

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolaćiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kola?i?e na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!