Grašak

Ljubitelji graška bili su još stari egipćani, rimljani i grci, a u srednjem vijeku grašak postaje popularna kultura i u Europi, u koju je došao iz Azije. Bogat je izvor vitamina B1 i C, folne kiseline i vlakana te je namirnica koja ima vrlo malo kalorija, što je čini odličnom za sve koji paze na tjelesnu težinu.

Ledo grašak dostupan je tijekom cijele godine i jednostavan za pripremu, a omiljen među svim generacijama u različitim oblicima. Grašak možete pripremiti kao popularni „rizi-bizi", možete ga pirjati na maslacu i poslužiti uz ribu ili meso, a krem juha od graška s dodatkom vrhnja za kuhanje, oduševit će sve princeze na zrnu graška.

Prosječna hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost na 100g*
Energetska vrijednost 81 kcal/339 kJ
Bjelančevine 5,42 g
Ugljikohidrati 14,46 g
Masti 0,40 g
Priprema

Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda grašak je potrebno kuhati u loncu 8 do 10 minuta ili pirjati na tavi 10 do 15 minuta.

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolaćiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kola?i?e na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!