toggle menu Home
Toggle search

Ledo donirao svoje proizvode bolnicama i humanitarnim organizacijama u BiH

Ledo donirao svoje proizvode bolnicama i humanitarnim organizacijama u BiH

Ledo je donirao svoje proizvode ustanovama: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Univerzitetski klinički centar Banja Luka te Univerzitetski klinički centar Tuzla. Ledo je također realizirao i donacije za Udruženje Pomozi.ba, Crveni križ FBIH, Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije, humanitarnu organizaciju Merhamet te srpsko humanitarno udruženje Dobrotvor.

Riječ je o paketima u kojima se nalaze brojni Ledo gotovi i smrznuti proizvodi, poput smrznutog povrća i ribe, te slatkih i slanih tijesta. Ukupna vrijednosti ovih donacija premašuje iznos od 20.000 KM te uključuje više od 7 tona Ledovih smrznutih proizvoda koji će olakšati funkcioniranje i poslovanje ovih organizacija i bolnica. 

Ponosni smo i zahvalni što je i Ledo, među brojnim drugim kompanijama, prepoznao značaj solidarnosti i društvene odgovornosti u trenucima kada je sve veći broj socijalno ugroženih porodica i pojedinaca. Timovi Pomozi.ba svakodnevno rade na pripremi i distribuciji gotovih jela i paketa sa prehrambenim namirnicama ljudima u potrebi, stoga nam je ova donacija od velikog značaja. Zahvaljujemo kompaniji Ledo na dosadašnjoj podršci i radujemo se i budućim zajedničkim humanitarnim aktivnostima“, istakla je Maja Arslanagić, glasnogovornica organizacije Pomozi.ba.

Svaka donacija je više nego dobro došla, a posebno kada dobijemo proizvode od jedne takve renomirane tvrtke kao što je Ledo. Zasigurno će nam Vaši proizvodi biti od koristi te Vam se još jednom iskreno zahvaljujemo", izjavila je Adrijana Pandža, glasnogovornica SKB Mostar.

Ledo Čitluk najveći je proizvođač sladoleda i smrznute hrane u Bosni i Hercegovini te posluje u sklopu Fortenova grupe, koja je tijekom krize uzrokovane koronavirusom u cijeloj regiji donirala više od 1 miliona KM za pomoć bolnicama, civilnoj zaštiti i najugroženijim segmentima društva.

Pero Radman direktor Ledo d.o.o Čitluk tom je prigodom izjavio: „Trudimo se pomoći svima u skladu sa našim mogućnostima u ovoj izazovnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa. Ovim putem, zahvaljujemo se našim vrijednim zaposlenicima koji su isporučili donacije do krajnjih adresa i tako na najkonkretniji način pomogli zajednici. Velika zahvala ide svim našim zaposlenicima koji predano rade i koji su svakodnevno na svojim radnim mjestima, bez obzira na rizike i izazove. I u budućnosti ćemo nastaviti biti odgovoran partner zajednici u kojoj poslujemo te u okviru svojeg društveno odgovornog poslovanja nastaviti pomagati najpotrebnijima.„                                     

ledo.hr