Tijesto za savijače odlično je za pripremu jela kao što su voćne savijače, baklave, burek, zeljanice, pite od krumpira ili sirnice. Namijenjeno je ljubiteljima jela od vučenog tijesta s različitim ukusnim slanim i slatkim punjenjima, koji nemaju na raspolaganju vrijeme za dugotrajnu pripremu tijesta kod kuće.
Hranjiva vrijednost | na 100g |
---|---|
Energetska vrijednost | 312 kcal/1308 kJ |
Bjelančevine | 7,9 g |
Ugljikohidrati | 64,4 g |
Masti | 2,5 g |
Tijesto je potrebno prvo odmrznuti na sobnoj temperaturi 60 minuta, za vrijeme odmrzavanja možete pripremiti nadjev od voća, sira, mesa ili povrća. Na dobro navlažen ubrus raširite jedan list tijesta, poškropite ga uljem, rastopljenim maslacem ili margarinom te na njega rasporedite pripremljeni nadjev. Pomoću ubrusa oblikujte savijaču i stavite je na namašćeni lim za pečenje. Premažite savijaču uljem, rastopljenim maslacem ili margarinom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na temperaturi od 200°C stupnjeva. Gotova slatka jela možete servirati s toplim preljevom od vanilije ili limunovim sokom i šećerom, a slana jela s vrhnjem ili jogurtom.