toggle menu Home
Toggle search

Povrće i voće

Prokulica 450g 2500g

Prokulice su bočni izdanci jedne posebne vrste kelja, a na prvi zalogaj osvajaju svojim slatkasto nježnim okusom. Preteča prokulica uzgajala se još u doba starog Rima. No, prokulice kakvima ih mi poznajemo počele su se uzgajati tek u 13. st. u prostorima današnje Belgije.

Svoju široku primjenu u prehrani postigla je tek u I. Svjetskom ratu, kada se proširila iz lokalne namirnice po cijeloj Europi, pa i Americi. Kako je riječ o povrću koje sadrži vrlo malo kalorija, odlično je za prehranu osoba koje paze na svoju liniju, ali se pri tome ne žele odreći gurmanskog užitka.

Ledo prokulice dostupne su tijekom cijele godine i vrlo jednostavne za pripremu. Mogu se pripremiti na različite načine, a vrlo su popularan sastojak povrtnih juha, variva, tjestenina ili rižota. Ako ste raspoloženi za pripremu konkretnijeg jela s prokulicama, oduševit ćete se gratiniranim krumpirom i prokulicama uz dodatak pancete.

Priprema:

  • Kuhanje 8 - 10 min

Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda prokulice je potrebno kuhati u loncu 8 do 10 minuta.

ledo.hr