toggle menu Home
Toggle search

Povrće i voće

Miješavina za bosanski lonac 450g

Svi ljubitelji jušnih regionalnih delicija, oduševit će se mješavinom povrća za Bosanski lonac. Prema tradicionalnom receptu Bosanski lonac se priprema naizmjeničnim slaganjem jednog reda mesa i jednog reda povrća, sve do vrha lonca, koji je nekada bio obavezno od keramike.

Za pripremu se često koriste različite vrste povrća i mesa, prema nekim kuharicama u jelo je potrebno staviti čak četiri vrste mesa, a svi sastojci režu se na velike komade.  Bogatstvo ukusnih namirnica ovo jelo čini pravim gastronomskim užitkom.

Mješavina za Bosanski lonac sastoji se od krumpira, mrkve, rajčice, zelene mahune, graška, crvene i zelene paprike i luka, a zbog jednostavnog korištenja, prikladna je za bržu i lakšu pripremu ovog specijaliteta.

Ova klasična mješavina od različitog ukusnog povrća obogatit će vaš individualni recept za Bosanski lonac te vratiti pripremu tradicionalnih jela u vašu kuhinju.

Priprema:

  • Kuhanje 7 - 9 min

Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda mješavinu je potrebno kuhati u loncu od 7 do 9 minuta.

ledo.hr